Lamego-regionen i Portugal med vinflasker i forgrunnen

Raposeira – Caves da Raposeira

Raposeira er en vingård som ligger i Portugal, og som har spesialisert seg på å produsere musserende vin. De har gjort seg bemerket for sitt utvalg av ulike musserende viner(espumante), hvorav noen av de mest populære er Blanc des Noirs Bruto og Raposeira Reserva Bruto .

Historien bak Raposeira

Raposeira er en portugisisk vingård som har spesialisert seg på produksjon av musserende vin i over et århundre. Prestisjen til vinene fra Lamego-regionen, ikke langt fra Vinho Verde, går tilbake til det 16. århundre og ble definitivt innviet med produksjonen av Raposeira-musserende viner, selskapets flaggskipprodukt. Studier utført av eierne i den berømte Champagne-regionen i Frankrike, og eksperimenter utført på Lamecan-jordene, tillot dem å skape personligheten til noen av de mest kjente portugisiske musserende vinene, som har etablert seg som produkter av en svært nasjonal karakter.

Deilig, mat, historier og drikke på vingården

Over tid har Raposeira oppnådd en solid posisjon på markedene takket være den høye kvaliteten på de musserende vinene som produseres. Denne kvaliteten ga dem nesten permanent ledelse av sektoren på nasjonalt nivå. Det er med ekstrem forsiktighet, høy faglig kompetanse og streng kvalitetskontroll at Raposeira velger, transporterer og vinfiserer druene.

Hver produksjonsfase overvåkes nøye av vinmakere, hvis vitenskapelige kunnskap konsoliderer et århundre med akkumulert erfaring. Andre gjæring finner sted i flasken i henhold til den tradisjonelle Champagnemetoden eller klassisk metode. Dermed utvikler vinen og de naturlige gjærene en forsiktig prosess med utvikling der forholdene for fuktighet, lys og temperatur er grunnleggende. «Remuage», «degorgement» og likøringsoperasjonene, alltid av de kyndige hendene, fullfører skapelsesprosessen til disse musserende vinene og gir dem den endelige berøringen av distinksjon.

Raposeira-musserende viner beholder den intense karakteren til Beira-Douro-regionen, sublimerer den uforvekslelige smaken av dens nektarer og er resultatet av utholdenheten til folket.

Historien bak navnet Raposeira er ganske morsom:

Den lille reven – Raposeira

Magnus, en eventyrlysten nordmannen, hadde en lidenskap for vin og lette alltid etter nye og spennende vinsmaker. En dag oppdaget han den fantastiske portugisiske espumanten Raposeira og bestemte seg for å introdusere den til det norske markedet. Men det var en spesiell historie bak navnet «Raposeira» som Magnus snart oppdaget.

Historien forteller at i gamle dager, da Raposeira skulle transporteres fra vingårdene til det store markedet i Porto, ble det et hyggelig ritual. Fra vinmakerne og produsentene til hele vingårdlandsbyen, bestemødre og kortvokste var alle nysgjerrige og ville smake på denne fantastiske espumanten. Det var som om en magisk aura omga «Raposeira», og alle måtte få en smak av den før den forlot vingårdene.

Når tiden kom for å sende vinen til Porto, hadde sjåføren en viktig rolle. Hvert år var han ansvarlig for å transportere vin fra hele Douro-dalen også de dyrebare flaskene fra landsbyen og levere dem trygt til Porto. Men sjåføren var også en stor beundrer av landsbyvinen og kunne ikke motstå fristelsen til å smake på denne delikate espumanten.

På vei ned til Porto, lot sjåføren seg friste av de fantastiske boblene og fortryllende smaken av espumante. Han kunne ikke motstå og tok de siste dråpene de få flaskene som var igjen av denne edle drikk. Og hvert år, når vinhusene i Porto spurte etter hvor flaskene fra den sagnomsuste vinen fra Douro-dalen var, måtte transportøren sparke blygt i bakken og si: «Å..nei…hvor er de?…Det er nok en Raposeira(liten rev) som har tatt dem underveis!»

Historien om sjåføren og hans lidenskap for Raposeira spredte seg som en brann gjennom næringskjeden, fra vinmakerne og produsentene til vingårdlandsbyen. Alle visste om sjåførens kjærlighet til espumanten og den humoristiske episoden med å ta de siste dråpene på turen til Porto.

Det ble en del av vingårdens folklore og en morsom anekdote som ble delt blant dem som var involvert i produksjonen av Raposeira. Navnet «Raposeira» ble derfor valgt for å hedre sjåføren og de andres uimotståelige trang til å smake på denne fantastiske espumanten.

Motivert av historien og den unike sjarmen til Raposeira, inngikk Magnus en avtale med vingårdseierne og produsentene om å få tillatelse til å importere denne herlige vinen til Norge. Endelig kunne han dele den ettertraktede espumanten med norske vinelskere, samtidig som historien om sjåføren og hans lidenskap ble en del av Raposeira’s fascinerende arv.

Så, takket være Magnus’ eventyrlyst og den morsomme historien om sjåføren som ikke kunne motstå Raposeira, kom endelig denne herlige espumanten til det norske markedet. Nå kan norske vinelskere også smake på den fortryllende og forfriskende smaken av Raposeira og sette pris på historien som gjorde den til det den er i dag.

Nyt denne boblende nytelsen og la deg forføre av den unike sjarmen til Raposeira – espumanten som ikke bare har erobret smaksløkene, men også hjertene til de som kjenner historien bak hver dråpe.

Så drikk den opp så raskt du kan, ellers så kan det hende det kommer en «liten rev» og tar den før du vet ordet av det!

Raposeiras viner

Raposeira har et bredt utvalg av musserende viner, hvorav noen av de mest populære er Blanc des Noirs Bruto og Bruto Meio Seco.

Blanc des Noirs Bruto

Blanc des Noirs Bruto er en populær musserende vin fra Raposeira. Den er produsert med druer høstet fra Raposeiras egne vingårder og har en tørr og frisk smak med aromaer av røde frukter og nøtter. Vinen er produsert med stor nøyaktighet og omsorg, og gjennomgår en andre gjæring i flasken i henhold til den tradisjonelle Champagnemetoden eller klassisk metode. Dette gir vinen en forsiktig utviklingsprosess og en intens karakter som er typisk for Beira-Douro-regionen.

Bruto Meio Seco

Bruto Meio Seco er også en populær musserende vin fra Raposeira. Den har en litt søtere smak enn Blanc des Noirs Bruto, men likevel en frisk smak og en behagelig ettersmak. Vinen er også produsert med druer høstet fra Raposeiras egne vingårder og gjennomgår en andre gjæring i flasken i henhold til den tradisjonelle Champagnemetoden eller klassisk metode. Som med Blanc des Noirs Bruto, gjennomgår Bruto Meio Seco en forsiktig utviklingsprosess som gir vinen en høy kvalitet og en karakteristisk smak som er typisk for Beira-Douro-regionen.

Både Blanc des Noirs Bruto og Bruto Meio Seco er musserende viner av høy kvalitet som er produsert med stor nøyaktighet og omsorg. Disse to vinene er blant de mest populære produktene fra Raposeira og er vel verdt å prøve for alle som er interessert i musserende vin.

Hvor finner du Raposeira?

Ønsker du å besøke Raposeira? Kontakt gjerne oss eller finn den nødvendige informasjonen under her:

Raposeira: https://cavesdaraposeira.com/home/

INFORMASJON FOR BESØK:

 visitas@caves-raposeira.com

Guidede turer fra mandag til lørdag.

Butikk – Åpent fra mandag til lørdag fra 09.00 til 13.00 og fra 14.00 til 18.00. Stengt på søndager og helligdager.

HULLER / ADMINISTRASJON / PRODUKSJON:
VINKJELLER / ADMINISTRASJON / PRODUKSJON:
Caves da Raposeira, SA
Lugar da Raposeira
5100-057 Lamego
Portugal
(351) 254 655 003 (Anrop til nasjonalt fastnett)

HOVEDKVARTER / ADMINISTRASJON / SALG & LAGER:
Rua da Mainça, 123
4465-197 S. Mamede de Infesta
Portugal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top